Til kommunens hjemmeside
IntranetFacebook

Mediepædagogik

Kaptajngården er digital! Vi har  Facebook, Youtube-kanal, intranet og hjemmeside til at udbrede vores værdier og tanker om det gode børneliv.

På stuen har børnene fri adgang til tablets. De ligger i børnehøjde, så børnene selv kan gå til og fra som de lyster. Vores oplevelse er at det giver børn et meget mere naturligt forhold til "spillelysten". Børnene spørger ikke længere, hvornår det er "byttetid" - det aftaler de helt selv. Som det er med alle andre facetter af børns leg, er vi som personle altid opmærksomme på, om nogen med fordel kan hjælpes i gang med andre lege.

Vi har udover tablets også adgang til:

  • Digitale mikroskoper der kan kobles til tabletten via wifi
  • Snakescope - et kamera for enden af et langt flexrør, hvor skærmen via wifi kan ses på tablettens skærm.
  • Optageklemmer som er små klemme der kan optage lyde.
  • Go Pro kamera og hertil hørende dele, fx hovedrem, bøjler til at montere på cykler mv. Go Pro er et lille kamera der er vandtæt og ikke kan gå i stykker - det kan derfor bruges til mange spændende og lærerige formål.

 

Vil du vide mere om hvordan og hvad vi laver af digitale tiltag, vil vi anbefale at følge vores Facebook-side eller vores Youtube kanel, som vi jævnligt lægger nye film og billeder op på.

 

Faaborg Midtfyn Kommune har afsat et beløb til digitalisering af kommunens dagtilbud. Du kan læse mere om projektet i denne folder.